Älskar du oreo och cupcakes, då ska du prova dessa oreo cupcakes som har en liten överraskning i botten. De har en underbar oreo frosting och en liten överraskning som är en hel oreo i botten av kakan. Helt underbart. Detta recept ger ca 14 st cupcakes.
 
Cupcake ingredienser:
200 g vetemjöl
40 g kakao
240g strösocker
3 tsk bakpulver
80 g smör (rumstempererat)
2 ägg
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
5 st oreo
 
Sätt ugnen på 180 grader. Sikta mjölet, kakaon, bakpulvret och vaniljsockret i en skål och rör runt lite. Vispa ihop smör och socker tills det blandat tillsätt sedan 1 ägg i taget under vispning. Vispa sedan ihop mjölblandningen, mjölken och smörblandningen. Häll i dem hackade oreo kexen och blanda försiktigt. Lägg ett oreo kex i varje fom och lägg sedan på smeten. Grädda i ugnen ca 18- 20 minuter eller tills en provsticka kommer ut ren. Låt dem svalna helt innan du tar på frostingen.
 
Frosting:
Ett paket oreo (14 oreo)
200 g philadelphia naturell (rumstemperatur)
90 gram smör (rumstemperatur)
8 dl florsocker
3/4 tsk vaniljsocker
 
Vispa ihop philadelphia och smör till en krämig smet. Häll sedan i florsockret och vaniljsockret. Mixa eller krossa oreo kexen i en påse och häll i dem i smeten. När cupcaken har svalnat så är det bara till att spritsa på frostingen och sätta ett halv oreo i kakan. Om du provar att göra dessa underbara cupcakes kommentera gärna vad du tyckte om dem :)
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej